Unod az angolt? Tanulj különleges nyelveket!

Megosztás

Ha már eleged van az angolból, úgy érzed, kellene valami más, vagy csak szereted a különlegességeket, ne tétovázz! Nem is gondolnád, mennyire üdítő lehet egy kicsit kiszakadni a mindennapokból és új nyelveket, kultúrákat, embereket megismerni. 

Régi vágyad eljutni távoli tájakra? Tervezgetés helyett tedd meg az első lépést: kezdd el a tanulást!

Kezdj el ismerkedni a kiszemelt nyelvvel!

A nyelvtanulás szélesíti a látókörödet, nyitottá tesz, miközben önbizalmat ad. Rengeteg pozitív hozadéka van. De egy olyan nyelvet megismerni, amit itthon nem sokan beszélnek, izgalmas kaland. Ha már tudod, mit szeretnél tanulni, vedd meg a nyelvkönyveket az Oxford Corner Könyvesboltban. Arra, hogy hogyan vágj bele, számtalan megoldás létezik. Itt és most azonban a három legegyszerűbbet osztjuk meg veled.

  • Sikeres módja annak, hogy megszokd a nyelv hangzását, dallamát, hogy filmeket nézel. Keress az adott nyelven működő tévécsatornát, és kezdj el nézni sorozatokat. 
  • Szuper alkalmazásokat találhatsz a telefonodra, amikkel gyerekjátéknak érezheted az ismerkedést a nyelvvel. Az appok nagy előnye, hogy bárhol és bármikor tanulhatsz. Ügyintézés közben vagy az orvosnál várakozva csak vedd elő a telefont, és tanulj játékosan!
  • Ha van az adott idegen nyelvet ismerő személy a környezetedben, kérd meg, hogy segítsen gyakorolni neked. Nincs erre lehetőséged? Akkor marad a telefonod és az appok. 

Ezekkel a módszerekkel betekintést kaphatsz a választott nyelv használatába és az új kultúrába is. Próbáld ki bátran őket!

Milyen nyelvet tanuljak?

Lássuk, milyen nyelveket tanulhatsz, ha unod már az angolt.

  1. Ismerkedj meg a mandarinnal! A világon egymilliárd ember beszéli, itthon nem sokan. Mindenesetre ha Kínában jársz, biztosan elkápráztatod vele az ottaniakat. 
  2. Olaszul akkor érdemes tanulnod, ha szereted a nyelv dallamát és pörgését. Az olasz az angolhoz képest kiejtésében és nyelvtanilag is teljesen különböző, ha felüdülésre vágysz, szeretni fogod. 
  3. Spanyollal ismerkednél? Jó választás lehet, ha szereted a még az olasznál is “hadaróbb” nyelveket. Az olaszhoz hasonlóan közvetíti a mediterrán emberek életérzését, nem nehéz elsajátítani.
  4. Az arab ősi és különleges nyelv. Ha a Közel-Keletre készülsz, vágj bele bátran a tanulásába, javadra lesz. Az ötödik legtöbbek által beszélt nyelv a világon, de számolnod kell nehézségekkel.
  5. Koreai zenekarok, koreai konyha, táncok és kultúra: ez a nyelv egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Kevesen tanulják még, de egyre több a lehetőség itthon is arra hogy megismerkedj vele.

Vágj bele jó nyelvkönyvekkel!

A különleges nyelvekre egyre nagyobb a kereslet. Ki tudja, egy-két év múlva lehetséges, hogy épp az általad választott nyelv lesz az, amivel elutazhatsz egy távoli földrészre vagy új állást pályázhatsz meg. Ne félj belevágni, ha ezt tervezgeted!

Az se tartson vissza, hogyha nyelvkönyvekre, szótárakra van szükséged, hisze az Oxford Corner Könyvesboltjában megveheted!

Kapcsolódó cikkek